Stalbrand voorkomen

De belangrijkste oorzaak van een stalbrand is kortsluiting. Kortsluiting kan zorgen voor een te hoge stroomsterkte op één kabel die dat niet aan kan. Het gevolg is enorme hitte en uitbraak van brand. Stalbrand voorkomen is niet eenvoudig. Daarom is het slim om stappen te ondernemen.

Kortsluiting voorkomen

Er zijn een aantal manieren waarop kortsluiting voorkomen kan worden. Zo is het onverstandig om meer ampère te gebruiken als toegestaan op apparaten en machines. Elektrische aanvoering wordt dan overbelast en kan kortsluiting veroorzaken. Een ander bekend probleem is het slecht verwerken van kabels. Kabels moeten een vrije, frisse loopweg hebben. Dit voorkomt verhitting van buitenaf bovenop de verhitting van binnenuit.

Uitbreiding van brand voorkomen

Door de uitbreiding van brand te voorkomen kunnen hulptroepen daadwerkelijk nog actie ondernemen op locatie. Branduitbreiding is te voorkomen door:

Het meest belangrijk is dat de constructie overeind blijft. Wanneer deze het begeeft is er instortingsgevaar en is het enorm lastig voor hulptroepen om de brand nog te blussen. Door staalconstructies te coaten wordt het een stuk minder vatbaar voor vuur!

Kan RETO Brandveiligheid u helpen?

We zijn er van overtuigd dat dat kan. We geven graag advies en helpen graag uw stal brandveilig te maken.

Contact met reto brandveiligheid