Wat zijn vezelversterkte gipsplaten?

Wat zijn vezelversterkte gipsplaten?

Brandveiligheid wordt een groter begrip met de toenemende tech en het veranderen van het klimaat. Voor bedrijf en woning is het verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen wat betreft brandveiligheid. Een veelgenoemd begrip binnen de brandveiligheidsbranche is vezelversterkte gipsplaten. Maar, wat doen deze gipsplaten? Waar moeten ze aan voldoen en waar zet ik ze in?

De werking van vezelversterkte gipsplaten

Vezelversterkte gipsplaten worden veelal gebruikt voor het bekleden en beschermen van staalconstructies. De gipsplaten bevatten chemisch gebonden kristalwater dat verdampt bij verhitting. Deze verdamping houdt de vlammenzee op afstand doordat het de energie van de brand onttrekt. Dat betekent dat de temperatuur van de plaat constant blijft en de staalconstructie blijft beschermen. 

Certificaten brandveiligheid

De werking van gipsplaten is dus niet alleen voor mooie afwerking van huis, winkel of dergelijk pand. De brandveiligheid wordt er aanzienlijk mee verbeterd. Daardoor draagt het ook bij aan een veiligere omgeving. De vezelversterkte gipsplaten die RETO Brandveiligheid gebruikt zijn voorzien van de benodigde certificaten. Deze certificaten zijn door onafhankelijke beoordelaars verstrekt. Enkel en alleen de certificaten betekent nog niet dat de geplaatste gipswand volledige brandveiligheid verzorgt. Er is vakkundige plaatsing nodig van het exemplaar. RETO Brandveiligheid is expert op het gebied van brandpreventie en het voorkomen van branduitbreiding.