Checklist voor brandveiligheid

Checklist voor brandveiligheid

Om de veiligheid van uw personeel en inwoners te garanderen in het geval van uitslaande brand, is de garantie dat de omgeving brandvelig is vanzelfsprekend en erg belangrijk. Er bestaan diverse digitale tools in de vorm van een checklist (bijvoorbeeld de checklist brandveiligheid) om het een en ander inzichtelijk te maken over de brandveiligheid. Maar laat u niet misleiden!

Laat de situatie beoordelen door een expert in plaats van een checklist voor brandveiligheid

Wij merken vaak dat er ruis op de lijn ontstaat bij dergelijke formulieren en checklists waardoor situaties anders of verkeerd beoordeeld worden. Daarnaast betekent het invullen van een formulier niet direct dat de situatie voldoet aan de gestelde eisen vanuit het Bouwbesluit 2012. Het moet ook nog eens op de correcte manier geïmplementeerd worden.

Ons advies is dan ook om altijd een expert in te schakelen die de situatie met zijn eigen ogen beoordeelt, inschat en behandelt. Zo weet u zeker uw collega's of huurders op u kunnen bouwen dat er wordt voldaan aan de geldende standaard op het gebied van brandveiligheid en in het geval van brand de situatie hun niet overmeesterd.

Advies op maat?

Heeft u behoefte aan een expert die uw situatie beoordeelt? Twijfel niet en schakel de expertise in van RETO Brandveiligheid!

Advies aanvragen


Directeur