Brandveilig wonen - Welke stappen moet je ondernemen?

Brandveilig wonen - Welke stappen moet je ondernemen?

Het is de grootste nachtmerrie van veel Nederlanders. Het afbranden van je eigen woning met daarin al je bezittingen. Verzekeren helpt om de schade te herstellen. Echter zullen persoonlijke spullen niet meer terug te krijgen zijn. Daarom is het beter om het te voorkomen en brandveilig te wonen. Dat doe je met de volgende stappen:

1. Doe een brandmelder check

In ruimtes waar er grotere kans is op branduitbraak is het verstandig om een brandmelder binnen bereik te hebben. Zo wordt brand vroegtijdig gedectecteerd en kunnen er stappen ondernomen worden. Ruimtes waar gauw brand uitbreekt zijn:

  • De keuken.
  • De bijkeuken wanneer er machines staan.
  • De slaapkamer met de telefoon aan de oplader.
  • De werkkamer met elektrische apparaten.

2. Laders, pas er mee op!

Laders zijn vaak de oorzaak van brand. Maar, hoe kan dit en hoe voorkom ik dat dit mij ook overkomt? Vaak zijn het de niet-originele laders die brand veroorzaken. Ben je je lader kwijt? Schaf altijd een nieuwe aan van het originele merk. Daarbij komt dat bij het opladen extra gevaar ontstaat wanneer het apparaat geheel opgeladen is. Ontkoppel dus altijd je telefoon of laptop wanneer deze volledig opgeladen is. Een tip: Laad je telefoon vóór het slapen gaan op en zet het in vliegtuigstand. Zo kun je de volgende dag als nog met een volle telefoon beginnen.

3. Laat professionals advies geven

Bij zo een belangrijk onderwerp als brandveiligheid staat deskundigheid voorop. Op dit vakgebied kunnen geen voorspellingen gedaan worden en komt er maatwerk advies aan te pas. RETO Brandveiligheid staat bekend om zijn kwalitateit, duidelijk advies. Hierdoor kun men stappen ondernemen die onderbouwd zijn door professionals.

Ik wil deskundig advies

4. Brandwerend materiaal in huis

Voorkomen is beter dan genezen luidt het gezegde. Voor brandveiligheid niet anders. Door brandwerend materiaal is de kans op brand vele malen kleinen. Mocht er wel wat gebeuren, weert het de brand zo lang mogelijk af en levert het genoeg vertraging op om actie te ondernemen en de brand te blussen door bijvoorbeeld de brandweer.

Bij RETO Brandveiligheid kunnen we veel voor u doen. Bekijk onze diensten voor een brandveilige woning!


Directeur