Inspectie brandwerende doorvoeringen

Bij RETO Brandveiligheid doen wij meer dan alleen de installatie en montage van brandwerende doorvoeringen. Wij doen namelijk ook een periodieke inspectie zodat u zeker weet dat uw (bedrijfs)gebouw voldoet aan de gestelde eisen.

Periodieke keuring van brandvertragende doorvoeringen

Om er zeker van te zijn dat de brandveiligheid van uw medewerkers en bezoekers niet in het geding komt, is het van groot belang om de inspectie, het onderhoud en beheer op de juiste manier te organiseren. Hierdoor weet u zeker dat u in een later stadium niet voor verassingen kom te staan en daardoor grote herstelkosten heeft om de gebreken te repareren.

Daarnaast is de inspectie van brandwerende doorvoeringen geregeld in het bouwbesluit onder artikel 1.16 lid 2: Zorgplicht:

Artikel 1.16 lid 2 Zorgplicht

Na het aanbrengen of wijzigen van een kabel-, leiding- of andere doorvoer in of door een scheidingsconstructie waarvoor op grond van dit besluit een eis met betrekking tot de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag of rookdoorgang geldt, wordt de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag of rookdoorgang op adequate wijze gecontroleerd.

Hoe doet RETO de inspectie?

Nadat de montage of inspectie is uitgevoerd, voeren wij alles door in een digitaal logboek. Hierdoor kunt u op ieder moment van de dag inzicht krijgen in de huidige status van de brandvertragende doorvoeringen of andere brandwerende elementen.

Samen met u stellen wij de frequentie af hoe vaak de inspectie in de toekomst gaat plaatsvinden. Zo proberen wij u zo goed mogelijk te ontzorgen en waar nodig eventuele gebreken te herstellen. 

Uit onderzoek is gebleken dat het niet noodzakelijk is om alle brandwerende scheidingen te inspecteren om de brandveiligheid te waarborgen. Zo kunnen wij bijvoorbeel per vleugel of sector te werk gaan om in de 3 jaar iedere scheiding te controleren. Constateert u na de inspectie toch nog enige gebreken? Neem dan contact met ons op zodat wij direct onze herstelwerkzaamheden kunnen uitvoeren.

Contact met een expert

Voor meer informatie over inspectie, onderhoud, beheer of advies kunt u contact opnemen met een van onze experts. Bel naar 06 86 15 24 47 of mail ons voor een passend advies.