Het belang van brandwerend coaten

De brandweerbaarheidseisen worden steeds strenger en daarmee zijn technieken van brandwering ook voortdurend in ontwikkeling. Zo ook bij brandwerend coaten, een manier van brandpreventie.

Wat is brandwerend coaten en hoe werkt het?

De definitie voor coating is het aanbrengen van meerdere lagen verf voor bepaalde doeleinden. Brandwerend coaten is dan ook de aanbreng van meerdere lagen verf om brand te doen remmen of zelfs voorkomen. 

De laag die bij brandwerend coaten wordt aangebracht zwelt op bij contact met extreme hitte of vuur. Hierdoor neemt het de functie in van isolerende schuimlaag. Deze schuimlag kan vervolgens de verspreiding van vuur zoveel mogelijk voorkomen. 

Kwalitatief brandwerend coaten

Brandwerend coaten is niet iets wat iedereen zomaar kan doen. Dit komt doordat er voor een gebouw vastgesteld moet worden wat de eisen zijn betreffende brandwerendheid. Meerdere factoren spelen hierin een rol in. Coating.nl geeft het advies om de aanbreng van brandwerende coating over te laten aan specialisten, zoals RETO Brandveiligheid.

Wanneer alle kwaliteitsrichtlijnen omtrent brandwerende coating behaalt zijn, worden de werkzaamheden beloond met een certificaat. Na dit certificaat wordt er per jaar nog één keer gecontroleerd. Om dit te gemakkelijk bij te houden gebruiken veel brandveiligheidsdiensten het digitale logboek van databook.nl.

deskundigheid op het gebied van brandwerend coaten

RETO Brandveiligheid heeft jaren ervaring in het aanbrengen van brandwerende coating. Daardoor is het proces bekend, zijn de eisen altijd nageleefd en worden enkel de beste materialen gebruikt om vervolgens een certificaat te behalen.

Brandwerend laten coaten door RETO

Naast brandwerend coaten levert RETO Brandveiligheid nog meer diensten rondom brandveiligheid.