De woningcheck

Brand kan iedereen overkomen. Ook jou. Materiële schade is ernstig genoeg. Helaas kunnen de gevolgen van brand nog verder gaan. Om dit te voorkomen is het verstandig de woningcheck te doen. Door een controle lijst van de brandweer kun je zien of uw woning brandveilig is. Hier een aantal belangrijke onderdelen van de checklist brandveiligheid:

De meterkast

Door kortsluiting in de meterkast kan er brand ontstaan. Als dit gebeurt is het verstandig stappen te ondernemen betreffende de veiligheid rondom elektriciteit. Om te voorkomen dat brand zich snel uitbreidt vanuit de meterkast is het verstandig om in en rondom de meterkast gebruik te maken van brandwerend materiaal.

De CV-Ketel

Voor de CV-ketel geldt hetzelfde als voor de meterkast. Het is verstandiger de omgeving rondom de ketel brandveilig te maken. Door goed brandbaar materiaal te mijden en juist brandwerend materiaal te gebruiken rondom de meterkast zijn ernstige gevolgen van brand te voorkomen.

Het fornuis

Bij gebruik van het fornuis komt veel hitte vrij. Verwijder rondom het fornuis al het brandbaar materiaal en vervang dit voor materiaal dat slecht brandbaar is. Bij brandbaar materiaal moet je denken aan handdoeken, theedoeken en gordijnen. 

Wanden en plafonds

Wanneer de wanden en plafonds voorzien zijn van brandwerend materiaal versloomd het brandproces enorm. Daarom is het verstandig om brandwerend te coaten.  

Niet zeker van de brandveiligheid?

RETO Brandveiligheid is met jarenlang ervaring een expert op het gebied van brandveiligheid. Ze geven graag advies en vertellen je welke maatregelen genomen moeten worden. Tomek en zijn team staan voor u klaar om aan de slag te gaan.

Contact met RETO