Brandwerende afdichting

Open kieren, ruimtes in plafonds, gaatjes in de voegen. Het is minimaal allemaal, maar enorm slecht voor de brandveiligheid. Het zijn de plekjes waar brand zich uitbreidt naar andere kamers. Brandwerende afdichting is daarom essentieel voor het waarborgen van een brandveilige werk- of woonomgeving.

Brandwerende afdichting volgens Bouwbesluit

Door de jaren heen is brandveiligheid aan een opmars begonnen. Sinds de invoering van het nieuwste Bouwbesluit (2012) is brandveiligheid een nog grotere kwestie. En als u het ons vraagt is dat niet gek. Allerlei omstandigheden en tragische gebeurtenissen in het verleden maken de afkeer tegen brand alleen maar groter. Daarbij komt dat we ook in Nederland steeds vaker te maken krijgen met brand door droogte. Ook hier moet op worden ingespeeld.

Het Bouwbesluit kent een aantal eisen waaraan gebouwen moeten voldoen omtrent brandveiligheid. In het kort hier wat voorbeelden van eisen:

  • Mensen die binnen een gebouw zijn moeten binnen 15 minuten zonder hulp van de brandweer kunnen vluchten uit het gebouw zonder in aanraking te hoeven komen met brand.
  • 15 minuten na branduitbraak moet er duidelijk zijn voor de directe omgeving dat er brand is.
  • Openbare gebouwen, gebouwen waar geslapen wordt en bijvoorbeeld ziekenhuizen moeten voldoen aan speciale eisen.

RETO Brandveiligheid is met jarenlange ervaring en expertise op de hoogte van alle eisen van het Bouwbesluit, waardoor we snel, eenvoudig en vakbekwaam brandveiligheid kunnen aanbieden. Ook middels brandwerende afdichting. De afdichting zorgt vaak voor een langere brandveiligheidstijd in verschillende compartimenten door het voorkomen van uitbreiding van de brand.

Kit en pasta met brandwerende werking

Voor brandwerende afdichting gebruiken we vaak speciale kit en pasta. Deze kit en pasta hebben een brandwerende werking, waardoor de kleinste gaatjes, spleetjes en/of voegen niet meer de oorzaak kunnen zijn van branduitbreiding. 

RETO Brandveiligheid: Expert in uw regio

Gevestigd in Drenthe, Noord-Oost Nederland is RETO Brandveiligheid de expert. Naast deze regio verzorgen wij brandveiligheid in heel Nederland. Een brandveilige omgeving staat op 1, ongeacht de afstand. We komen graag naar u toe. Benieuwd of wij wat voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op. We geven graag advies wat betreft uw brandveiligheidssituatie. 

Contact met RETO brandveiligheid