Brandwerend betimmeren

Vandaag de dag worden er steeds strengere eisen gesteld aan de brandwerendheid (en daardoor brandveiligheid) van constructies in de bouw. RETO Brandveiligheid is gespecialiseerd in brandwerend aftimmeren van staalconstructies en kan daardoor eenvoudig de brandwerendheid van constructies verhogen.

Hoe werkt dat? Brandwerend BEtimmeren?

Brandwerend betimmeren gebeurt vooral bij constructiedelen die in het zicht moeten blijven. Denk bijvoorbeeld aan kolommen of liggers van een stalen constructie. Doordat RETO brandwerende platen rondom de constructie aanbrengt, worden diverse onderdelen verhoogd op het gebied van brandvertraging.

De dikte van de plaat en de samenstelling van het materiaal typeren de brandwerendheid in minuten. Zo kunnen wij onder andere een brandvertraging aanbieden van:

  • 60 minuten
  • 90 minuten
  • 120 minuten

Het kiezen van het juiste plaatmateriaal

Het is lastig om via het internet een advies te geven over het juiste plaatmateriaal. De constructie, omgeving en eventuele afwerking zijn allemaal zaken die meespelen in het maken van de juiste beslissing. Neem gerust contact met een van onze specialisten op voor een passend advies.

Contact