Voorkom instortgevaar
Brandwerend bekleden van staalconstructie

Brandwerend bekleden staalconstructie

Veel hedendaagse gebouwen hebben een geraamte van staal (een staalconstructie). Min of meer is dit de enige reden dat het gebouw stabiel blijft en niet instort. Bij een uitslaande brand wil je dus ook te allen tijde voorkomen dat de staalconstructie wordt aangetast en er kans staat op instortingsgevaar. RETO brandveiligheid heeft veel ervaring in het brandwerend bekleden van een staalconstructie.

Brandwerend bekleden vertraagt een mogelijke ineenstorting van de staalconstructie

Ondanks dat staal niet kan smelten bij een brand, kan de sterkte van de constructie aangetast worden bij een uitslaande brand. Bij een gebouw is dit een van de laatste dingen die je zou willen, omdat een staalconstructie die bezwijkt voor rampzalige gevolgen gaat zorgen.

Brandwerend bekleden staalconstructie

 

Dankzij een brandwerende bekleding (bijv. aftimmeren met brandwerende platen) wordt het proces vertraagd waardoor de ontsnappingstijd automatisch wordt verhoogd voor de inzittenden. 

RETO is de expert op het gebied van brandwerende bekleding

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van brandveiligheid, weten wij exact welke producten te gebruiken in welk scenario. Omdat ieder gebouw anders is, kunnen wij vaak op locatie pas de juiste keuze maken. Desalniettemin is het een zekerheid dat er een minimale brandvertraging ontstaat van 30 minuten. Eventueel met andere oplossingen, zijn er nog opties die de brandvertraging verlengen. Zo kunnen wij de volgende opties bieden:

  • 30 minuten (minimaal)
  • 60 minuten
  • 90 minuten
  • 120 minuten

Deskundig advies nodig?

Wij snappen als geen andere dat in deze kritieke situaties enige vorm van deskundig advies gewenst is. Mocht u bijvoorbeeld twijfelen over welke staalconstructies binnen het pand brandwerend bekleed moeten worden? Neem gerust contact met ons op of bel voor een passend advies naar  +31(0)6 86 15 24 47.

Contact opnemen