Brandwerend afwerken

Vanuit het Bouwbesluit 2012 worden er veel eisen gesteld aan de brandveiligheid van gebouwen. In de praktijk merken wij vaak dat het brandwerend afwerken niet wordt uitgevoerd zoals het zou moeten. Dat is uiteraard erg kwalijk aangezien we het hebben over levensreddende situaties!

Wat is dat nou, brandwerend afwerken?

Wij merken vaak dat brandwerend afwerken wordt bestempeld als de oplossing voor alles op het gebied van brandpreventie, maar niets is minder waar. Het is namelijk simpelweg de finishing touch om het gehele compartiment extra brandveilig te maken. Zo mogen er bijvoorbeeld geen openingen of kieren zijn bij het aanbrengen van brandvertragende producten tussen diverse compartimenten.

Al onze keuzes worden gebaseerd op het Bouwbesluit 2012 waarin de WBDBO-eisen (Weerslag tegen Brand Doorslag en Brand Overslag) zijn vastgesteld. 

Voorbeelden brandwerende afwerking

Als een scheidingswand wordt voorzien van brandmanchetten of als een staalconstructie wordt bekleed met brandwerend platen, zorgen wij altijd voor een nette afwerking . Hierdoor is het niet alleen effectief, maar ziet het er voor het oog ook netjes uit. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van:

WIJ WERKEN UITSLUITEND Gecertificeerde producten

De producten die wij gebruiken zijn uitsluitend gecertificeerd en beschikken over de nodige certifcaten. Hierdoor kunnen wij garanties geven over bijvoorbeeld de brandvertragende tijd van een product. Daarnaast zijn bepaalde certificeringen simpelweg verplicht waardoor onnodige kosten bij een eerstvolgende inspectie bespaard blijven.

Mogen wij u helpen?

Heeft u hulp nodig bij het brandwerend afdichten? Of bent u simpelweg nieuwsgierig wat de experts van RETO Brandveiligheid voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op of bel voor een passend advies naar  +31(0)6 86 15 24 47.

Contact opnemen