Brandwerend afdichten

RETO brandveiligheid is gespecialiseerd in het brandwerend afdichten van doorvoeringen en sparingen. Door heel Nederland mogen wij expertise uitvoeren door verschillende compartimenten, gebouwen en woningen brandveilig te maken. Wij werken uitsluitend met brandvertragende producten die voldoen aan de gestelde wet- en regelgeving.

Wat is brandwerend afdichten?

Om de brandveiligheid van een gebouw te garanderen, worden er altijd compartimenten aangebracht. Dat wil zeggen dat het gebouw wordt opgedeeld in diverse ruimtes zodat er bij een uitslaande brand vertraging kan worden aangebracht.

Echter, je ontkomt er niet aan dat er leidingen door de muur lopen van ruimte A naar ruimte B. Om er voor te zorgen dat de vlammen of rook zich niet razendsnel verplaatsen naar andere ruimtes, is brandwerend afdichten een vereiste. Dit doen wij bijvoorbeeld door middel van het plaatsen van brandmanchetten om de leidingen en buizen.

De werking van de brandmanchetten

De werking van een brandmanchet treedt op zodra het manchet in aanraking komt met hoge temperaturen. Op het moment dat de leiding wegsmelt, wordt het ontstane gat gedicht door het manchet. Dit komt doordat de grafietinlage in het manchet gaat uizetten met brandvertragend materiaal en daardoor de ontstane ruimte opvult.

Purschuim: niet geschikt voor sparingen en doorvoeringen

Al onze brandwerende producten worden getest op de geboden weerstand tegen vlammen en hitte. Brandwerend purschuim is een van de producten die vaak verkeerd worden gebruikt bij brandwerend afdichten. Oorspronkelijk is dit product namelijk bedoelt voor het afdichten van  naden en kieren. In het geval dat dit ook wordt gebruikt voor doorvoeringen en sparingen, kan de brandwerendheid niet gegarandeerd worden en ontstaat er kans dat de onstane ruimte niet volledig wordt afgedicht.

Toepassen in de praktijk en registratie

Het correct toepassen van de juiste producten op de juiste plek vind je niet in een handleiding. Daarom adviseren wij te allen tijde om de implementatie te laten uitvoeren door experts. Hierdoor heb je niet alleen de garantie dat het goed zit, maar gebeurt bij een uitslaande brand exact wat er moet gebeuren: vertraging van de verspreiding.

Naast het feit dat wij al jarenlang ervaring hebben, registreren wij alle activiteiten in een digitaal logboek. Hierdoor kan er, zodra de behoefte er is, exact inzichtelijk worden gemaakt wat er is uitgevoerd, op welke locatie en met welke classificatie & certificaten.

Behoefte aan onze diensten of advies?

Neem contact op met een van onze experts en laat u adviseren in de mogelijkheden. Wij staan iedere werkdag voor u klaar van 08.00 tot 17.00!

Contact opnemen

Alt title