Brandveiligheid woning

Een woningbrand is voor veel mensen een ver van mijn bed show. Echter, de kans op branduitbraak zit in een klein hoekje. Helemaal nu wij mensen zoveel elektrische apparaten gebruiken. Daarom is het beter om preventie tegen brand serieus te nemen en bij branduitbraak brand te remmen. Maar, hoe zorg je voor goede brandveiligheid binnen een woning

Het gebruik van brandremmende materialen

Brandremmend materiaal zorgt ervoor dat branduitbreiding een langere duur heeft. Dit geeft extra tijd aan hulpdiensten en voorkomt instortingsgevaar. Daarbij komt nog dat schadelijke stoffen zich minder snel verspreiden door het huis. Gezondheid is immers belangrijk. 

Brandwerende coating

Bij brandremmende materialen kan er gedacht worden aan brandwerende coating. Dit is een soort verf dat de bij brand vlammen tot wel 500 graden Celsius kan weerstaan. Wanneer het toch bezwijkt zwelt het op, waardoor de vlammen nog eens in de weg gezeten worden. 

brandwerende coating

Brandwerende coating

Doorvoeringen en sparingen

Naast brandwerende coating zijn doorvoeringen en sparingen brandwerend maken ook een goede oplossing om brand te remmen. Doorvoeringen zijn doorgangen voor elektriciteit. Sparingen zijn doorgangen voor leidingen. Deze doorgangen zijn vaak de oorzaak van branduitbreiding naar andere ruimtes. Daarom is het afkitten van de gaten of het toevoegen van brandmanchetten een goede maatregel om dit te voorkomen.

Brandmanchet voor doorvoeringen en sparingen

Brandmanchet voor doorvoeringen en sparingen

Huurwoningen

Voor huurwoningen is het lastig. Wie draait er op voor de kosten? Wie is er verantwoordelijk voor de brandveiligheid? En hoe wordt dit allemaal geregeld? RETO Brandveiligheid geeft graag advies hierover. Lees meer over de brandveiligheid van huurwoningen en de vragen die hierbij komen.

Meer lezen

 

Jouw woning brandveilig maken?

RETO Brandveiligheid geeft graag advies en voert vakkundig en snel de werkzaamheden uit die nodig zijn om brandveilig de toekomst in te gaan.

aanvraag RETO Brandveiligheid