Brandveiligheid huurwoningen

Ervaring door de jaren heen wijst uit dat wij van RETO brandveiligheid expert zijn op het gebied van woningen brandveilig maken. Zo ook huurwoningen brandveilig maken.

Wie is verantwoordelijk voor de brandveiligheid van mijn huurwoning?

Eigenaar en huurder dragen beide verantwoordelijkheid voor brandpreventie bij een huurwoning. Dit staat zo beschreven in Artikel 1a van de Woningwet. Maar, hoe zijn de taken verdeeld? 

De eigenaar van een woning draagt de zorg voor een gezonde en ongevaarlijke omgeving voor de huurder. Echter, de eigenaar is niet volledig aansprakelijk.

De huurder heeft de taak om de staat van een gezondheidsvriendelijke, ongevaarlijke omgeving te waarborgen. De inwoner is dus aansprakelijk voor een goede omgang met de uitrusting/preventie die de verhuurder genomen heeft. Daarbij, het is de huurder zijn/haar verantwoordelijkheid om gebreken aan het licht te brengen wanneer deze er zijn.

Als verhuurder jouw vastgoed brandveilig maken?

Om heel veel gedoe te voorkomen is het het beste om ten alle tijden uw verhuurde woning van alle gemakken op het gebied van brandveiligheid te voorzien. De verhuurder moet bij brand namelijk kunnen aantonen dat de huurder aansprakelijk is. Wanneer er geen bewijs is, zit je als verhuurder ten alle tijden met de kosten van de schade. Voorkom dit door stappen te ondernemen betreffende brandveiligheid.

RETO Brandveiligheid is voorloper op het gebied van brandpreventie. Kwaliteit staat voorop. Ook bij het afwerken. Wie zorgen voor deze kwaliteit? Ons team van professionals met jaren ervaring in het vak.

Contact met RETO

Als huurder twijfels over de brandveiligheid?

Heeft u als huurder enige twijfels over de brandveiligheid van de huurwoning? Vanuit RETO Brandveiligheid willen we u er dan in eerste instantie op wijzen om contact op te nemen met uw huurbaas. Die kan dan actie ondernemen en de experts, zoals RETO Brandveiligheid, om advies vragen over brandveiligheid.